Det är bara omkring tio veckor kvar av graviditeten och du börjar bli tung framtill. Minska risken för ryggproblem genom att försöka ha en bra hållning utan för mycket svank.
Mindre illamående men mera orörlig? Det är fortfarande bra att röra på sig, till exempel genom att gå promenader eller lätt gravidträning.
Vila och avslappning är också viktigt för att förebygga ryggont. Ligg på golvet med böjda ben och underbenen uppe på soffan eller en pall så avlastar du ryggen effektivt.
Som en förberedelse inför förlossningen luckras vävnader i höfter och ryggrad upp genom ett hormon som heter relaxin. Hos vissa kvinnor leder detta till svåra bäckensmärtor och foglossning - fakta och goda råd om det hittar du här.
Ditt blodtryck kontrolleras regelbundet hos barnmorskan. Om du är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det har bildats antikroppar i blodet, vilket i så fall måste följas upp noggrant.
Om du har ett tungt arbete, exempelvis inom vården, har du möjlighet att få så kallad graviditetspenning - havandeskapspenning. Det är viktigt att du ansöker om det i tid. Passa på att fråga din barnmorska när du är på kontroll.
Barnets huvud är nu ungefär 8 centimeter i diameter och står i proportion till den övriga kroppen.
Huden som tidigare varit skrynklig börjar nu bli slätare allt eftersom den fylls ut med mera underhudsfett.
Är blödningen ett missfall, kan hög musik skada barnets hörsel, vågar jag bada bubbelpool?
Förvärkar, bröst som börjat läcka råmjölk och små sparkar som syns utanpå magen. Nu börjar förlossningen närma sig.
Barnet tränar sina lungor genom att andas ner fostervatten i dem. Ofta får det hicka – som du själv känner av i din mage. Vätskan i lungblåsorna pressas ut först vid födseln.
Om du orkar röra på dig som vanligt behöver din kropp ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple.