Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Övriga sjukdomar och besvär hos barn

Här hittar du fakta och goda råd om olika problem och sjukdomar hos barn - allt från växtvärk till diabetes.

Viktigt
Innehållet på denna webbplats är enbart till för informationsbruk. Materialet är inte avsett att användas i stället för professionell medicinsk rådgivning eller behandling av läkare.

shadow

Blåsljud på hjärtat

Blåsljud på hjärtat är mycket vanliga hos små barn. De kan vara tillfälliga och läkaren brukar behöva göra om undersökningen för att göra sin bedömning.

Läs mer
shadow

Cancer hos barn - leukemi och hjärntumör

De två vanligaste formerna av cancer som drabbar barn är leukemi och hjärntumör. Överlevnaden vid barncancer är idag betydligt bättre än förr.

Läs mer
shadow

Diabetes hos barn

Ett barn som jämt är törstigt och kissar ofta och mycket bör alltid undersökas för att utesluta diabetes. Hos små barn kan symtomen utvecklas snabbt.

Läs mer
shadow

Hepatit - infektion och vaccin

Hepatit A-virus överförs med vatten och förorenade matvaror, hepatit B som blodsmitta. Idag finns det flera typer av vaccin för att skydda barn mot smitta.

Läs mer
shadow

Hjärnhinneinflammation (meningit)

Hjärnhinneinflammation, meningit, är vanligast hos riktigt små barn. Till symtomen hör illamående, feber, huvudvärk och ofta en typisk nackstelhet.

Läs mer
shadow

Migrän hos barn

Vart tionde skolbarn beräknas lida av migrän, med svår huvudvärk. Små barn har ofta ont i magsmärtor och illamående som ytterligare symtom.

Läs mer
Laddar... Visa fler artiklar