
Kasta livbojen rätt och rädda liv
Livbojen är en enkel och fantastisk livräddare. Se vår film om hur du kastar en livboj. Här kan du som organisation eller privatperson också beställa en.
2018 omkom 135 personer genom drunkning, enligt statistik från Svenska Livräddningssällskapet. Trygg-Hansa arbetar med att öka vattensäkerheten på flera sätt. Bland annat placerar vi ut livbojar runt om i hela landet. Här kan du ta del av information, goda råd och tips.
Livbojen är en enkel och fantastisk livräddare. Se vår film om hur du kastar en livboj. Här kan du som organisation eller privatperson också beställa en.
När värmen kommer är vi ivriga att ta första doppet, trots att det fortfarande kan vara kallt i vattnet. Vattnets kyla kan innebära en större fara än man kan tro.
Sommaren med härliga bad är äntligen här men med den kommer tyvärr även den dystra drunkningssäsongen. Trots att ett hundratal personer drunknar i Sverige varje år vet de flesta inte vet hur en drunkning ser ut
Kan du simma 200 meter vara 50 meter på rygg? Så lyder den nordiska definitionen på simkunnighet. Faktum är att många har en övertro till den egna simkunnigheten. Det är viktigt att underhålla den för att känna till sin kapacitet.
En kall promenad längs med kanalparken förvandlades till ett drunkningsdrama. Läs om när Mike Thorén och Isabelle Thörngren räddade livet på en man i 30-årsåldern som hade fallit i vattnet.
En helt vanlig vinterdag blev till ett drama på liv och död. Läs om hur läraren Viktoria Rydin räddade livet på en kvinna som föll genom isen.
Under vissa sommarmånader tar vattenolyckor fler liv än trafikolyckor. De flesta som drunknar är män, och de flesta har druckit alkohol. Se vår film och ta del av några tänkvärda råd.
När kvinnan kämpade för sitt liv i det iskalla vattnet tvekade ordningsvakten Gonzalo Campos inte en sekund. I bara underkläderna slängde han sig i och räddade kvinnan. Läs om det dramatiska förloppet en kall natt i december.