Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Vattensäkerhet

2017 omkom 92 personer genom drunkning, enligt statistik från Svenska Livräddningssällskapet. Trygg-Hansa arbetar med att öka vattensäkerheten på flera sätt. Bland annat placerar vi ut livbojar och alkobojar. Här kan du ta del av information, goda råd och tips.Statistiken avser omkomna genom drunkning i Sverige samt drunknade svenska medborgare utomlands, exklusive suicid.

play-button
shadow

Så hanterar du en livboj

I den här filmen får du lära dig hur du använder en livboj och hur du ska agera om olyckan skulle vara framme när du är i närheten.

Se filmen här
shadow

Första doppet farligast

När värmen kommer väljer många att ta ett bad i hav eller sjö, trots att det fortfarande är kallt i vattnet. Men kylan kan leda till oförutsedda konsekvenser.

Läs mer
shadow

Bada säkert i sommar

Svenskarna gillar att bada i havet. Tvåa i popularitet är poolen och därefter kommer bad i sjö. Kolla in våra tips för säkra bad i sommar.

Läs mer
play-button
shadow

Don't Drink and Dive

Under vissa sommarmånader tar vattenolyckor fler liv än trafikolyckor. De flesta som drunknar är män, och de flesta har druckit alkohol.

Se filmen här
shadow

Vuxna kan också behöva simträna

Åtta av tio svenskar tillbringar åtminstone någon del av sommaren vid vatten. Vid pooler, havet eller sjöar – var spelar ingen roll, vi är helt enkelt ett badande folk. Men hur bra är vi på…

Läs mer
shadow

Livbojen

Livbojen är en enkel och fantastisk livräddare. Du kan tipsa oss på Trygg-Hansa om var du tycker att en livboj behövs, eller beställa en från oss.

Läs mer
Laddar... Visa fler artiklar