Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Appen Babybojen: Bada din bebis

play-button
shadow

Gör enkla och roliga övningar när du badar din bebis och lär den på så vis att vara trygg i vatten. I Trygg-Hansas app Babybojen ger simmerskan Therese Alshammar dig råd och tips för när du badar ditt barn hemma i badkaret eller i badbaljan. 

Babybojen har utvecklats tillsammans med Trampoolin babysim och simskolor och den före detta elitsimmerskan Therese Alshammar, som genom sin passion för vatten och simning ska hjälpa föräldrar att ge sina barn en självklar relation till vatten, fylld av glädje och trygghet.

I appen Babybojen ger Therese Alshammar, tillsammans med sin son Ted, instruktioner till tolv övningar i de tre kategorierna ”Vattenglädje”, ”Vattenbalans” och ”Vattenkoll” – som tillsammans skapar vattentrygghet.

Övningarna görs hemma i badkaret eller i badbaljan, har olika svårighetsgrad och lämpar sig bäst för barn mellan 0 och 2 år – ju tidigare man börjar öva med barnet desto bättre. Det är livsviktigt och ett första steg till att ditt barn senare lär sig simma. Dessutom får du som förälder ökad kunskap kring hur man minskar risken för olyckor och hur man förebygger barns rädslor kopplade till vatten.

Övningar för att bada med din bebis

Här laddar du ner appen Babybojen kostnadsfritt för iPhone eller Android.

Att tänka på: Vattenvana är en färskvara, därför är det viktigt att öva ofta. Ett bra sätt att få in Babybojens övningar i vardagen är att göra dem till en rolig del av rutinen när du badar med ditt barn.

play-button
shadow

Vatten + barn = håll uppsikt

Att hålla koll på barnet hela tiden när det är på stranden och i vatten – det är den säkraste metoden för att undvika olyckor.

Se filmen här
play-button
shadow

Vänj din bebis vid vatten

Hemma i badkaret kan du tidigt vänja din bebis vid vatten, det kan bli mysiga stunder för er båda. Tänk bara på att badvattnet ska ha rätt temperatur och att du aldrig någonsin lämnar din…

Se filmen här