Appen Babybojen: Öva vattentrygghet med din bebis

Nu kan du öva vattentrygghet på ett enkelt och roligt vis när du badar din bebis. I Trygg-Hansas app Babybojen ger simmerskan Therese Alshammar dig råd och tips för hur barnet blir tryggare i vatten. Du och barnet kan öva själva när ni badar hemma i badkaret eller i badbaljan.

 

Babybojen har utvecklats tillsammans med Trampoolin babysim och simskolor och den före detta elitsimmerskan Therese Alshammar, som genom sin passion för vatten och simning ska hjälpa föräldrar att ge sina barn en självklar relation till vatten, fylld av glädje och trygghet.

 

I appen Babybojen ger Therese Alshammar, tillsammans med sin son Ted, instruktioner till tolv övningar i tre kategorier. Kategorierna är ”Vattenglädje”, ”Vattenbalans” och ”Vattenkoll” – som tillsammans skapar vattentrygghet.

 

Övningarna görs hemma i badkaret eller i badbaljan. De har olika svårighetsgrad och lämpar sig bäst för barn mellan 0 och 2 år – ju tidigare man börjar öva med barnet desto bättre. Det är livsviktigt och ett första steg till att ditt barn senare lär sig simma. Dessutom får du som förälder ökad kunskap kring hur man minskar risken för olyckor och hur man förebygger barns rädslor kopplade till vatten.

 

Få övningarna här - ladda ner appen Babybojen

Här laddar du ner appen Babybojen kostnadsfritt för iPhone eller Android. Då får du alla övningar med Therese, så du själv kan öva vattenvana med din bebis. Övningarna passar barn från 0-2 år.

Att tänka på: Vattenvana är en färskvara, därför är det viktigt att öva ofta. Ett bra sätt att få in Babybojens övningar i vardagen är att göra dem till en rolig del av rutinen när du badar med ditt barn.