Till innehållet
Familjen

Att välja rätt försäkring - ta hjälp av en rådgivare

Livet är fullt av förändringar. Vi flyttar, får kanske barn eller köper ny bil. Därför erbjuder Trygg-Hansa en personlig rådgivare som kommer hem till dig och snabbt reder ut vilka försäkringar som är viktiga för dig just nu. Och som ger dig goda råd och rekommendationer att välja försäkring - helt utan kostnad.

Du ska ju inte betala för mycket för dina försäkringar, men självklart ha de skydd du tycker är viktigast. Exempel på lite mer allmänna frågor hittar du här nedan. Vår rådgivare svarar på allt annat du undrar vid hembesöket - fyll i en intresseanmälan här.

Varför räcker inte skolans försäkring om barnen blir sjuka?

Alla kommuner har en enklare försäkring som gäller barn i skola eller kommunal barnomsorg, men på vissa håll omfattar den inte sådant som händer under barnets fritid. De här försäkringarna gäller dessutom enbart för olycksfall och inte vid sjukdom. Läs mer i artikeln Så fungerar barnförsäkringen.

Vad är skillnaden mellan olika barnförsäkringar?

En olycksfallsförsäkring för barn ger ersättning vid eventuellt olycksfall, medan en Barnförsäkring ger ersättning vid både sjukdom och olycksfall. De flesta fall av så kallad medicinsk invaliditet beror inte på olyckor, utan på sjukdom – exempelvis diabetes eller hjärnhinneinflammation.

Kan jag göra det bättre för barnen genom att försäkra mig själv?

Du som förälder är den viktigaste i världen för ditt barn, tryggheten i hans eller hennes liv. Det är en av flera anledningar till att skaffa en egen sjuk- och olycksfallsförsäkring. Medicinska problem löser man sällan med pengar, men en god ekonomi underlättar definitivt. Att försöka få vardagen att rulla på kan betyda att du kanske inte behöver ligga sömnlös av oro för hyran, och att även ditt barn kan få den där cykeln. Läs mer här Glöm inte försäkra det viktigaste i ditt barns liv - vuxenförsäkring.

Hur långt räcker egentligen Försäkringskassans ersättning vid svår sjukdom eller skada hos barnet?

Samhällets stöd till invalidiserade barn är begränsat. Det omvårdnadsbidrag som beviljas från Försäkringskassan räcker inte alltid för att familjeekonomin ska fungera som förut. En familj som får omvårdnadsbidrag från Försäkringskassan kan också få ersättning från Trygg-Hansas barnförsäkring med upp till 9 500 kronor per månad, skattefritt.

Är jag och barnen tillräckligt försäkrade vid resor genom vår hemförsäkring?

  • Ett skydd för kostnader vid sjukdom och olycksfall som kan inträffa utomlands brukar ingå i hemförsäkringen, upp till 45 dagar. Ska ni vara borta längre behöver skyddet kompletteras. Kolla upp reseskyddet i just din hemförsäkring så du vet vad som gäller inför resan.
  • Trygg-Hansas barnförsäkring gäller på samma sätt som i Sverige, med vissa undantag för kostnader vid olycksfall.
  • Har du betalat resan med kontokort kan även viss reseförsäkring ingå i samband med köpet, fråga din bank.

Läs mer om Reseförsäkring.

Varför är det klokt att ha en gravidförsäkring när man väntar barn?

Det finns enklare gratisförsäkringar för gravida, som kan ge viss ersättning vid till exempel missfall eller olycksfall. Tecknar du en betald gravidförsäkring ingår givetvis ett betydligt större skydd, till exempel vid skador i samband med förlossningen eller vid för tidig födsel. Gravidförsäkringen ger dessutom ersättning ifall mamman eller barnet blir kvar en tid på sjukhuset. Läs mer här: Så fungerar vår gravidförsäkring.

Hur kan jag tjäna på att samla mina försäkringar hos samma bolag?

Att samordna dina försäkringar brukar alltid bli billigare än att ha dem på olika håll eftersom du då får rabatt. Läs mer om samlingsrabatt i Trygg-Hansa

Som sagt, har du andra frågor än dem ovan så tveka inte att boka tid för ett samtal med en av våra specialister. Fyll i en intresseanmälan här.

Boka försäkringsgenomgång

Har du frågor om våra försäkringar och vad du behöver? Våra rådgivare kan hjälpa dig att bli försäkrad utifrån dina behov.​

Boka försäkringsgenomgång