Familjen

Därför ska du skaffa en sjuk- och olycksfallsförsäkring

Att bli svårt sjuk eller allvarligt skadad är en hemsk upplevelse. Förutom smärtan, oron och osäkerheten så brukar även din ekonomi drabbas hårt. Ett bra sätt att undvika ekonomisk knipa är att skaffa en sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Så fungerar en sjuk- och olycksfallsförsäkring

En sjuk- och olycksfallsförsäkring fungerar så att du betalar lite varje månad eller år, och kan få mycket tillbaka om du skadar dig eller får vissa sjukdomar, till exempel cancer eller hjärtproblem. Mest pengar får du om du blir så skadad eller sjuk att du inte blir helt återställd eller inte kan jobba lika mycket som tidigare. Men du kan också få ersättning för andra saker, till exempel om du cyklar omkull och skadar dig, eller om du blir inlagd på sjukhus över natten.

Försäkringen hjälper livet att fortsätta som vanligt

Ersättningen från försäkringen hjälper livet att fortsätta som vanligt om något allvarligt händer. Den kan till exempel hjälpa dig att ha råd att bo kvar där du bor, eller fortsätta betala för saker du gör på fritiden. Om du inte kan arbeta får du ersättning från Försäkringskassan, men den ersättningen är betydligt lägre än din lön, så att också få ersättning från en försäkring kan göra stor skillnad.

Du kan vara försäkrad genom jobbet – men den försäkringen är begränsad

Många har en försäkring via sitt jobb. Men jobbets försäkring gäller oftast bara på arbetstid och när du är på väg till eller från jobbet. Dessutom gäller de oftast bara om du är med om en olycka, inte om du blir sjuk – trots att de flesta som blir borta från jobbet en längre tid blir det på grund av en sjukdom. En sjuk- och olycksfallsförsäkring som du skaffar själv gäller dygnet runt och även för sjukdomar. De flesta delar av försäkringen gäller dessutom i hela världen.

Så skaffar du en sjuk- och olycksfallsförsäkring

På Trygg-Hansas hemsida kan du läsa mer om deras sjuk- och olycksfallsförsäkring och ansöka direkt. Du kan till exempel läsa om när du kan få ersättning, och hur mycket ersättning du kan få.

När du ansöker om försäkringen kan du behöva svara på frågor om din hälsa och om skador och sjukdomar du har sedan tidigare (om du har Trygg-Hansas barnförsäkring behöver du inte göra det). Dina svar behandlas säkert och kommer aldrig att lämnas ut till någon annan.

Lätt att byta från din barnförsäkring

Har du Trygg-Hansas barnförsäkring? Vad bra! Den gäller tills du fyller 25 år och går sedan automatiskt över till vår sjuk- och olycksfallsförsäkring (förutsatt att du fortsätter att betala, såklart). Trygg-Hansa kommer att kontakta dig i god tid och informera om den nya försäkringen.

Du behöver inte svara på några frågor om din hälsa – och det är faktiskt en stor fördel. Förutom att allt går snabbt och lätt betyder det också att du inte kan få några nya undantag i din försäkring. De flesta har hunnit ha någon form av fysiskt besvär när de är 25 och riskerar därför att få en mindre omfattande försäkring. Det slipper du som har Trygg‐Hansas barnförsäkring – du får automatiskt en ny och trygg försäkring för dig som vuxen.

Försäkra dig och familjen

Med vår sjuk- och olycksfallsförsäkring får du och familjen ett bra skydd dygnet runt.

Läs mer och teckna sjuk- och olycksfallsförsäkring