Familjen

Försäkrad som gravid under USA-resa?

Fråga:

Vi har en USA-resa inplanerad sedan en lång tid tillbaka och min sambo är gravid i 24:e veckan (23+3dagar) idag. Vi kommer att ha följande flygrutter:

Vad har vi för skydd:

Utresa till New York, då gravid i vecka 26 = 25(+1)

Hemresa från New York, då gravid i vecka 28 = 27(+4)

Har vi fullt skydd denna reseperiod? Vad har vi för skydd om något händer under denna reseperiod gällande sjukhusvistelser etc?

Behöver vi stå för några sjukhuskostnader själva om något oväntat skulle inträffa? Nödlandning eller liknande.

Vilket sjukhus vänder vi oss helst till om något händer i t. ex. New York, Miami?

Svar:

Har du en hemförsäkring hos oss och är borta max 45 dagar gäller försäkringen för akut sjukdom eller olycksfall som inträffar vid graviditet eller förlossning.

Det finns dock en begränsning i reseskyddet oavsett om man är gravid eller inte som innebär att kostnader ej ersätts för att fartyg eller flygplan måste ändra sin färdplan på grund av skada eller sjukdom.

Jag har ingen information att ge dig om de bästa sjukhusen men tala med er barnmorska kanske hon kan råda er där. Det kan vara lämpligt att ni innan ni åker tar reda på vilka sjukhus som driver exempelvis mödravårdscentraler.

För mer information och tips inför er resa läs gärna om långresor och flyg under graviditet och klicka här för att skriva ut servicekort.

Vill ni läsa mer om vad som gäller vid resa hittar ni försäkringsvillkoren på trygghansa.se.

Försäkra dig under graviditeten

Vår gravidförsäkring skyddar dig och ditt ofödda barn under graviditeten.

Läs mer och teckna gravidförsäkring