Appen: Gravid- och mammaträning

Vill du få bättre sömn, minska ditt illamående eller dämpa svullnader? För de allra flesta hjälper det att träna under graviditeten. Dessutom kan det ge en starkare kropp och mer ork under förlossningen. Trygg-Hansas app riktar sig både till dig som väntar barn och till dig som nybliven mamma med fokus på att hela du ska må bra – inifrån och ut.

 

I Trygg-Hansas app Gravid- och mammaträning, får du hjälp av Anna R. Landaeus vår träningsexpert för gravida och nyblivna mammor. Hon ger dig bra övningar som fokuserar på helheten och som du enkelt kan göra hemma i din egen takt – så att du kan lyssna på din kropp. Appen är framtagen speciellt för dig med Trygg-Hansas gravidförsäkring.

 

Anpassad för dig – både under och efter din väntan

 

Det kan vara svårt att veta hur man ska träna under och efter sin graviditet och på vilket sätt man kan anpassa träningen med hänsyn till egna behov. Studier visar också att många på grund av rädsla och okunskap slutar att träna under sin graviditet och har svårt att komma igång efter förlossningen. Med appen får du kunskap om träning och återhämtning, både under och efter graviditeten.

 

– Vi ser ett stort behov av stöd bland kvinnor när det gäller att veta vilken typ av träning som är gynnsam under och efter graviditeten. Nu erbjuder vi en lösning för alla våra gravidförsäkringskunder där vår träningsexpert Anna på ett personligt och enkelt sätt hjälper dig som är gravid eller nybliven mamma att hitta rätt nivå i din träning. En träning som är tillgänglig när det passar dig allra bäst, säger Alexandra Björnsson, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

 

Personlig vägledning av träningsexpert

 

Förutom anpassade träningsprogram finns möjlighet att ställa dina frågor till Anna via funktionen Fråga Anna. Du kommer också kunna fördjupa dig då appen erbjuder kunskapshöjande artiklar, filmer och ljudklipp. Det kan exempelvis handla om träning med bäckenrelaterad smärta, hur kroppen påverkas under graviditeten och hur hårt du egentligen kan träna under din graviditet.

 

– Jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter så att fler kvinnor kan få rätt förutsättningar och information kring träning under och efter graviditet. I mitt arbete strävar jag efter att kvinnor ska känna sig stärkta inifrån och ut och hitta balansen mellan fysisk aktivitet och avslappning, säger Anna R. Landaeus, träningsexpert för gravida och nyblivna mammor.

 

Du behöver en inloggningskod

 

Appen Gravid- och mammaträning är framtagen speciellt för dig som har Trygg-Hansas gravidförsäkring och kostar ingenting. För att logga in i appen behöver du därför en kod. Du som har tecknat en gravidförsäkring från den 1 juli 2020 hittar din inloggningskod i informationen du fick tillsammans med ditt försäkringsbrev. Du hittar också din kod under Mina sidor där information finns om din gravidförsäkring.

 

Om du har frågor om din inloggningskod kontakta Barnens försäkringsexpert via mejl: alexandra.gahnstrom@trygghansa.se.

 

Ladda ner appen här: Google Play och App Store

 

Trygg-Hansa, mars 2021


Om Anna R. Landaeus

 

Anna driver StrongerMama och är licensierad personlig tränare med expertis inom träning under och efter graviditet. Hon står för något mer än den klassiska personliga träningen. Hon förmedlar ett helhetsgrepp som innefattar både mental och fysisk hälsa för gravida och nyblivna mammor.

 

Anna erbjuder på ett inspirerande sätt kunskap och konkreta verktyg med säkra övningar som innehåller både styrka och puls. Fokus ligger på att du ska må bra och i en lugn takt få bygga upp en starkare och bättre fungerande kropp.