Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Babybojen: Badglädje och vattentrygghet med Therese Alshammar

play-button
shadow

Att vara trygg i vatten och kunna flyta är livsviktigt och ett första steg till att lära sig simma. Därför har Trygg-Hansa skapat Babybojen – ett program som med enkla och roliga övningar lär barn vattentrygghet. Simmerskan Therese Alshammar ger oss råd och tips.

Babybojen har utvecklats tillsammans med Trampoolin babysim och simskolor och den före detta elitsimmerskan Therese Alshammar, som genom sin passion för vatten och simning ska hjälpa föräldrar att ge sina barn en självklar relation till vatten, fylld av glädje och trygghet.

I appen Babybojen ger Therese Alshammar, tillsammans med sin son Ted, instruktioner till tio övningar i de tre kategorierna ”Vattenglädje”, ”Vattenbalans” och ”Vattenkoll” – som tillsammans skapar vattentrygghet.

Övningarna görs hemma i badkaret eller i badbaljan, har olika svårighetsgrad och lämpar sig bäst för barn mellan 0 och 2 år – ju tidigare man börjar öva med barnet desto bättre. Dessutom får du som förälder ökad kunskap kring hur man minskar risken för olyckor och hur man förebygger barns rädslor kopplade till vatten.

Så laddar du ner appen Babybojen

Här laddar du ner appen Babybojen kostnadsfritt för iPhone eller Android.

Att tänka på: Vattenvana är en färskvara, därför är det viktigt att öva ofta och ett bra sätt att få in Babybojens övningar i vardagen är att göra dem till en rolig del av rutinen när du badar med ditt barn.

play-button
shadow

Vatten + barn = håll uppsikt

Att hålla koll på barnet hela tiden när det är på stranden och i vatten – det är den säkraste metoden för att undvika olyckor.

Se filmen här
play-button
shadow

Vänj din bebis vid vatten

Hemma i badkaret kan du tidigt vänja din bebis vid vatten, det kan bli mysiga stunder för er båda. Tänk bara på att badvattnet ska ha rätt temperatur och att du aldrig någonsin lämnar din…

Se filmen här