Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Sean Banan går i sommarsimskola

play-button
shadow

Sean Banan går i sommarsimskola – utomhus!

Sean Banan går i sommarsimskola vid havet. Där får han lära sig att flyta, klara av olika simsätt och inte minst att kasta livboj. Livsviktiga kunskaper under badsäsongen! Samtidigt visar han att det är roligt att känna sig som en kung i vattnet.

I filmen har Sean åttaåriga Theo som simlärare. Theo har själv gått i simskola och lär nu ut allt han kan. Vill du att dina barn också ska bli säkrare i vatten? Då kan de få egna, vuxna lärare, i någon av de 400 sommarsimskolor som vi och Svenska Livräddningssällskapet erbjuder i sommar.

Alla sommarsimskolorna är utomhus, i riktiga vattendrag, precis som i filmen med Sean Banan. Det gör naturligtvis att en dag på simskolan blir extra spännande. Men framför allt blir barnen trygga även i vatten som kan verka lite mörka och kalla.

– Vi vet att satsningar på vattenvana och simkunnighet i tidig ålder verkligen gör skillnad. Sommarsimskolorna är något av det viktigaste vi har, just för att barnen får övning i öppet vatten, säger Mona Lisa Wernesten på Svenska Livräddningssällskapet.

Fler Sean Banan filmer

Nedan kan du titta på fler Sean Banan filmer som du även hittar på Trygg-Hansas Youtubekanal 

Sean Banan – Vill du också lära dig om vattenvett?

Sean Banan – Vill du också lära dig simma?

Hitta din närmaste sommarsimskola.

Expertens råd om barn och vatten:

Ska spädbarn ha flytväst?

Rädd för att bada

play-button
shadow

Vatten + barn = håll uppsikt

En dag på stranden. Barnen leker så bra med varandra och vattnet är grunt. Visst är det lockande att slappna av och läsa den där boken du längtat efter, eller att ge dig tid att lyssna på…

Se filmen här
shadow

Trygg-Hansa appen - enklare vid skada

I samband med att du anmäler en skada på din bil så skickar vi även ut vår app till dig. Med appen blir det extra smidigt att använda vår Hämtservice - där vi tar bilen till verkstan och…

Läs mer