Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Sean Banan går i sommarsimskola

play-button
shadow

Sean Banan går i sommarsimskola vid havet. Där får han lära sig att flyta, klara av olika simsätt och inte minst att kasta livboj. Livsviktiga kunskaper under badsäsongen!

I filmen har Sean åttaåriga Theo som simlärare. Theo har själv gått i simskola och lär nu ut allt han kan. Ett fint sätt att ge ditt barn möjlighet att bli tryggare i vatten är att anmäla det till någon av de 350 sommarsimskolor som Trygg-Hansa och Svenska Livräddningssällskapet erbjuder i sommartid.

Alla sommarsimskolorna är utomhus, i riktiga vattendrag, precis som i filmen med Sean Banan. Det gör naturligtvis att en dag på simskolan blir extra spännande.

– Vi vet att satsningar på vattenvana och simkunnighet i tidig ålder verkligen gör skillnad. Sommarsimskolorna är något av det viktigaste vi har, just för att barnen får övning i öppet vatten, säger Mona Lisa Wernesten på Svenska Livräddningssällskapet.

Här finns en förteckning över sommarsimskolor

Expertens råd om barn och vatten:

Ska spädbarn ha flytväst?

Rädd för att bada

shadow

Bada säkert med ditt barn

Att vistas vid sjöar, pooler och hav hör sommaren till. Här är några saker du bör tänka på för att lära ditt lilla barn vattentrygghet och för att bada säkert.

Läs merarrow
shadow

Rädd för att bada

Ett litet barn som älskat att bada kan plötsligt bli rädd så fort badbaljan kommer fram. Det kan bero på flera olika saker - läs psykologens förklaringar.

Läs merarrow