Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Gå i sommarsimskola och tävla om en resa till Disneyland Paris!

play-button
shadow

Trygg-Hansa stödjer Svenska Livräddningssällskapets vision om att inget barn ska drunkna. Därför stöttar vi även i år de 350 sommarsimskolor som finns runt om i Sverige. I år har tvåhundra nya simlärare utbildats och förhoppningen är att över 33 000 barn ska delta i sommarsimskolan.

Barn mellan 5-12 år kan gå i sommarsimskola, all undervisning sker utomhus och barnen får lära sig allt ifrån vattenvana och solvett till praktiska simövningar och att kasta livboj.

I år liksom förra året kommer Disneykaraktären Doris från den populära filmen ”Hitta Doris” att vara en del av sommarsimskolan. Alla som går i sommarsimskolan i år har även möjlighet att vara med och tävla om fina priser och en resa till Disneyland Paris för fyra personer.

Hitta din närmaste sommarsimskola och svara på frågorna i vår tävling så kanske det är du som blir den lyckliga vinnaren. På sommarsimskola.se hittar du all information du behöver om tävlingsvillkor och vinstregler. Sista tävlingsdag är 7 augusti 2017.

Expertens råd om barn och vatten:

Ska spädbarn ha flytväst?

Rädd för att bada

shadow

Badvett!

Att vistas vid vatten är härligt året runt. Men det finns några saker du bör tänka på för att kunna känna dig trygg i alla situationer.

Läs mer
shadow

Tvåspråkiga barn

Ett andraspråk är lätt för ett barn att lära in, särskilt före sex års ålder. Idag finns det förskolor som inriktas på att barnen ska bli tvåspråkiga.

Läs mer