Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Första hjälpen för barn –
ur serien Älskade unge

play-button
shadow

Vet du hur du ska göra om ditt barn sätter i halsen eller råkar ut för en olycka som kräver första hjälpen eller hjärt- och lungräddning? Många svenskar har någon gång övat på första hjälpen och hjärt-lungräddning för vuxna, men det alldeles för få som vet hur man gör det på barn. I detta avsnitt av Älskade unge får du flera handfasta tips av Barnens försäkringsexpert Alexandra Gahnström.

Om olyckan väl är framme går det väldigt fort, då gäller det att ha övat praktiskt för att man ska veta vad som behöver göras.
– Osäkerhet leder tyvärr ofta till passivitet vilket gör att trygghet i sin egen kunskap kan hjälpa till att rädda liv. Jag uppmanar både förskolelärare och föräldrar att utbilda sig i hjärt-lungräddning och första hjälpen för barn, säger Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Sedan 2015 samarbetar Trygg-Hansa med utbildningsföretaget Life in Mind för att, genom kurser och instruktionsfilmer, möjliggöra att fler svenskar utbildas i hjärt-lungräddning och första hjälpen, läs mer här.

Om Älskade unge på Aftonbladet TV

Älskade unge besvarar småbarnsföräldrars funderingar kring allt mellan himmel och jord. Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa, medverkar i flera avsnitt och berättar om allt från vattensäkerhet till hur man brandövar hemma med barnen.

Alla avsnitt av Älskade unge hittar du på Aftonbladets hemsida.

 

 

shadow

Välj en bra barnvagn - goda råd

Vad är viktigast för att en barnvagn ska vara säker och praktisk? Och vilken modell ska man välja? Läs checklista och senaste testresultaten innan ni köper barnvagn.

Läs mer