Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Alexandra Gahnström,

Barnens försäkringsexpert

Jag har varit Barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa i fem år. Innan dess har jag på olika sätt i mitt arbetsliv arbetat med människor i behov av stöd, bland annat inom äldrevården och som rehabiliteringscoach. Jag brinner verkligen för att hjälpa människor.
På Trygg-Hansa får jag möjlighet att förmedla hur vi på bästa sätt kan trygga våra barns vardag och hur vi tillsammans kan försöka förebygga olyckor. Jag vill att vi ska kunna finnas som ett stöd med kunskap, rådgivning och möjligheten att erbjuda expertis efter behov.
Min dröm är att vi ska minska antalet allvarliga barnolycksfall och att inga barn ska drunkna i Sverige.

Alexandra Gahnström: Barnens försäkringsexpert
Ålder: 45 år
Född och uppvuxen i Holmsund utanför Umeå.
Familj: Mamma till Alvin, 14 år och vi lever tillsammans med Niclas och hans dotter Emma, 11 år.
Vad är viktigast för dig? Det viktigaste i mitt liv är helt klart min familj. Jag lever efter mottot: Barn behöver kärlek, speciellt när de minst förtjänar det!

play-button
shadow

Så åker ditt barn säkert i bilen

Bakåtvänt i baksätet eller i framsätet, hur åker egentligen barnet säkrast? Se filmen och ta del av lagar, regler och goda råd.

Se filmen här
play-button
shadow

Om barnet faller och slår sig

Den absolut vanligaste olyckstypen bland barn är fallolyckor. Här får du tips på vad du kan göra om ditt barn faller och slår sig.

Se filmen här
play-button
shadow

Så gör du om barnet sätter i halsen: 1 år och äldre

Många föräldrar oroar sig för att deras barn (1 år och äldre) sätter i halsen. Enkla medel kan göra stor skillnad i en akut situation, men det gäller att vara förberedd och öva…

Se filmen här
play-button
shadow

Så gör du om barnet sätter i halsen: 0-1 år

Vet du vad du ska göra om ditt barn (0–1 år) sätter i halsen och behöver första hjälpen? Genom att gå en kurs och öva första hjälpen samt hjärt- och lungräddning praktiskt så sätter sig…

Se filmen här
play-button
shadow

Så åker ditt barn säkert i skidbacken

Skidmiljön är härlig men kan med tanke på olycksrisker faktiskt jämföras med trafikmiljön, därför är det viktigt att vara med och se till att barnen har tillräckligt med skydd och är i en…

Se filmen här
play-button
shadow

Tips: Barnsäkra hemmet

Barnsäkra hemmet och gör det till den trygga plats det ska vara för ditt barn. Här får du elva enkla tips på lösningar i badrum, kök och sovrum.

Se filmen här
Laddar... Visa fler artiklar