Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Appen: Gravid- och mammaträning

shadow

Vill du få bättre sömn, minska ditt illamående eller dämpa svullnader? För de allra flesta hjälper det att träna under graviditeten. Dessutom kan det ge en starkare kropp och mer ork under förlossningen.

I Trygg-Hansas app Gravid- och mammaträning, får du hjälp av Anna R. Landaeus vår träningsexpert för gravida och nyblivna mammor. Hon ger dig bra övningar som fokuserar på helheten och som du enkelt kan göra hemma i din egen takt – så att du kan lyssna på din kropp. Appen är framtagen speciellt för dig med Trygg-Hansas gravidförsäkring.

Det kan vara svårt att veta hur man ska träna under och efter sin graviditet och på vilket sätt man kan anpassa träningen med hänsyn till egna behov. Studier visar också att många på grund av rädsla och okunskap slutar att träna under sin graviditet och har svårt att komma igång efter förlossningen.

– Vi ser ett stort behov av stöd bland kvinnor när det gäller att veta vilken typ av träning som är gynnsam under och efter graviditeten. Nu erbjuder vi en lösning för alla våra gravidförsäkringskunder där vår träningsexpert Anna på ett personligt och enkelt sätt hjälper dig som är gravid eller nybliven mamma att hitta rätt nivå i din träning. En träning som är tillgänglig när det passar dig allra bäst, säger Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg-Hansa.

Förutom anpassade träningsprogram finns möjlighet att ställa dina frågor till Anna via funktionen Fråga Anna. Du kommer också kunna fördjupa dig då appen erbjuder kunskapshöjande artiklar, filmer och ljudfiler. Det kan exempelvis handla om träning med bäckenrelaterad smärta, hur kroppen påverkas under graviditeten och hur hårt du egentligen kan träna under din graviditet.

– Jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter så att fler kvinnor kan få rätt förutsättningar och information kring träning under och efter graviditet. I mitt arbete strävar jag efter att kvinnor ska känna sig stärkta inifrån och ut och hitta balansen mellan fysisk aktivitet och avslappning, säger Anna R. Landaeus, träningsexpert för gravida och nyblivna mammor.

Du behöver en inloggningskod

Appen Gravid- och mammaträning är framtagen speciellt för dig som har Trygg-Hansas gravidförsäkring och kostar ingenting. För att logga in i appen behöver du därför en kod. Du som har tecknat en gravidförsäkring från den 1 juli 2020 hittar din inloggningskod i informationen du fick tillsammans med ditt försäkringsbrev (sid 2 under rubriken ”Vi finns för dig”). Har du utökat din gravidförsäkring från Gratis till Extra hittar du din kod på sid 1 på informationsbladet. Vid frågor om inloggningskod kontakta Barnens försäkringsexpert via mejl: alexandra.gahnstrom@trygghansa.se.

Ladda ner appen här: Google Play och App Store

Trygg-Hansa, juni 2020

Om Anna R. Landaeus

Anna driver StrongerMama och är licensierad personlig tränare med expertis inom träning under och efter graviditet. Hon står för något mer än den klassiska personliga träningen. Hon förmedlar ett helhetsgrepp som innefattar både mental och fysisk hälsa för gravida och nyblivna mammor.

Anna erbjuder på ett inspirerande sätt kunskap och konkreta verktyg med säkra övningar som innehåller både styrka och puls. Fokus ligger på att du ska må bra och i en lugn takt få bygga upp en starkare och bättre fungerande kropp.

shadow

Vad händer i kroppen under graviditeten och hur kan det påverka träningen?

Hur man påverkas under en graviditet är individuellt och det är viktigt att utgå från sig själv och sina egna förutsättningar. Det är bra att ha koll på vad som händer i kroppen och på vilke…

Läs merarrow
shadow

Fysisk aktivitet under graviditeten

Det finns många fördelar med att vara fysiskt aktiv och träna under en graviditet. Idag vet man att träning ger flertalet positiva hälsoeffekter.

Läs merarrow