Familjen

Appen: Gravid- och mammaträning

Vill du få bättre sömn, minska ditt illamående eller dämpa svullnader? För de allra flesta hjälper det att träna under graviditeten. Dessutom kan det ge en starkare kropp och mer ork under förlossningen. Trygg-Hansas app riktar sig både till dig som väntar barn och till dig som nybliven mamma med fokus på att hela du ska må bra – inifrån och ut.

I Trygg-Hansas app Gravid- och mammaträning, får du hjälp av Anna R. Landaeus vår träningsexpert för gravida och nyblivna mammor. Hon ger dig bra övningar som fokuserar på helheten och som du enkelt kan göra hemma i din egen takt – så att du kan lyssna på din kropp. Appen består av två delar; Gravidträning och Mammaträning, och är framtagen speciellt för dig med Trygg-Hansas gravid- och barnförsäkring.

Anpassad för dig – både under och efter din väntan

Det kan vara svårt att veta hur man ska träna under och efter sin graviditet och på vilket sätt man kan anpassa träningen med hänsyn till egna behov. Studier visar också att många på grund av rädsla och okunskap slutar att träna under graviditeten och har svårt att komma igång efter förlossningen. Med appen får du kunskap om träning och återhämtning, både under och efter graviditeten.

Personlig vägledning av träningsexpert

Förutom anpassade träningsprogram finns möjlighet att ställa dina frågor till Anna via funktionen Fråga Anna. Du kommer också kunna fördjupa dig då appen erbjuder kunskapshöjande artiklar, filmer och ljudklipp. Det kan exempelvis handla om träning med bäckenrelaterad smärta, hur kroppen påverkas under graviditeten, hur hårt du egentligen kan träna under din graviditet och på vilket sätt du kan komma igång efter förlossningen.

– Jag vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter så att fler kvinnor kan få rätt förutsättningar och information kring träning under och efter graviditet. I mitt arbete strävar jag efter att kvinnor ska känna sig stärkta inifrån och ut och hitta balansen mellan fysisk aktivitet och avslappning, säger Anna R. Landaeus, träningsexpert för gravida och nyblivna mammor.

Du behöver en inloggningskod

Appen Gravid- och mammaträning är framtagen speciellt för dig som har Trygg-Hansas gravidförsäkring eller barnförsäkring och kostar ingenting. För att logga in i appen behöver du därför en kod. Det är olika koder till Gravidträning och Mammaträning och du hittar bland annat din inloggningskod i informationen du fick tillsammans med ditt försäkringsbrev eller under Mina sidor där information finns om din gravidförsäkring samt i vissa mejl kopplade till din gravid- eller barnförsäkring.

Om du har några frågor om din inloggningskod kan du kontakta din personliga coach i appen, Anna R Landaeus, via mejl: mammatrana.th@gmail.com.

Ladda ner appen här: Google Play och App Store

Trygg-Hansa, februari 2022

Om Anna R. Landaeus

Anna driver StrongerMama och är licensierad personlig tränare med expertis inom träning under och efter graviditet. Hon står för något mer än den klassiska personliga träningen. Hon förmedlar ett helhetsgrepp som innefattar både mental och fysisk hälsa för gravida och nyblivna mammor.

Anna erbjuder på ett inspirerande sätt kunskap och konkreta verktyg med säkra övningar som innehåller både styrka och puls. Fokus ligger på att du ska må bra och i en lugn takt få bygga upp en starkare och bättre fungerande kropp.

Försäkra dig under graviditeten

Vår gravidförsäkring skyddar dig och ditt ofödda barn under graviditeten.

Läs mer och teckna gravidförsäkring