Familjen

Kloka tips & goda råd för en tryggare vardag

Kommunala förskolor

shadow

Kommunala förskolor på en och samma ort kan ha helt olika inriktning och profil, så det är klokt att gå runt och jämföra.

På vissa orter finns inom den kommunala barnomsorgen förskolor som arbetar enligt Montessoripedagogik. Andra lägger extra tonvikt vid utevistelse och naturupplevelser, för att nämna ett par exempel.

Hittar ni flera kommunala förskolor som ni kan tänka er för ert lilla barn, så behöver ni inte ställa er i kö till vart och ett av dem. En och samma kö gäller för alla kommunala förskolor på orten (eller i stadsdelen i storstäder) och i mån av plats placeras barnet på den man rankat högst på ”önskelistan”.

Ibland känns det som att man gjort fel val av förskola. En fördel med kommunal barnomsorg är att det då ofta är relativt enkelt att byta till en annan.

En annan fördel med offentlig verksamhet är att man kan vända sig till förvaltning och ansvariga politiker med synpunkter.

Läs mer om andra typer av barnomsorg.

Författare:
Anna-Lena Stålnacke, journalist

shadow

Rädd för att bada

Ett litet barn som älskat att bada kan plötsligt bli rädd så fort badbaljan kommer fram. Det kan bero på flera olika saker - läs psykologens förklaringar.

Läs merarrow
shadow

Vad händer i kroppen under graviditeten och hur kan det påverka träningen?

Hur man påverkas under en graviditet är individuellt och det är viktigt att utgå från sig själv och sina egna förutsättningar. Det är bra att ha koll på vad som händer i kroppen och på vilke…

Läs merarrow